Rani Çiftliği’nde hayvancılık ve tarım, çevreye zarar vermeyecek şekilde gerçekleştirilir. Organik hayvancılığı ve organik tarımı esas alan üretim yapısı ile, doğayı korur, insan sağlığına özen gösterir. Rani Çiftliği, toplumsal değerler çerçevesinde de, sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol almaktadır.
Türkiye de ilk defa doğaya zararlı tüm kötü atıklar ortadan kaldırılıp bundan sıcak su ve 500 kw lik elektrik üretebilen Bio enerji santrali inşa edilmiştir. Full faaliyettedir.
Rani Çiftliği; çevre kirliliğinin ve tarımsalk kirliliğin azaltılması, kimyasalların insanlar üzerindeki olumsuz etkisinin önlenmesi için artıma tesislerini kullanmakta; insana değer veren vizyonu ile, gelirinin bir kısmını sosyal sorumluluk projelerinde kullanmaktadır.
2012 yılı içerisinde kurmuş olduğumuz biyogaz tesisi ile, otellerden ve Rani Çiftliği’nden çıkan organik atıklar, biyo elektrik üretimi için çiftlik içinde kurulmuş olan Biyo Elektrik Gaz santralinde geri dönüştürülüyor. Büyük baş hayvan gübresi, mandıradan elde edilen peynir altı suyu, otellerden gelen yemek atıkları, kızartma yağları, organik sebze-meyve kabukları, çim, bahçe ve seralardan çıkan yeşil yapraklar çevreyi korumak ve ekonomiye katkı sağlamak için santralde kullanılıyor.
Santralde toplanan doğal atıklar, bio gaza dönüştürülerek el edilen elektrik ile Sezer Group’a ait tüm otellerinin ve Rani Çiftliğinin elektrik ihtiyacı sağlanıyor. Bu süreç için ayrıca civar mandıralardan peynir altı suyu kapasiteye uygun olarak ve Çevre Koruma Kuralları gereğince işlenmektedir.
2012 yılında enerji üretimine başlanan santralimizde günlük 200 tondan fazla kötü atığı yok ederek 500 kw elektrik ve saatte 6 ile 7 ton civarında sıcak su üretilmektedir. Santral sadece atıklardan enerji üretmekle kalmıyor, kötü atıkların yok edilip posasının gübre olarak organik tarımda kullanılmasını da sağlıyor.
Sezer Group ve Rani Çiftliği olarak amacımız; faaliyet gösterdiğimiz alanlarda yetersiz olan yetişmiş insan gücü eksikliğini gidermek, işletmelerimizde hizmet kalitesini yükseltmek; dumansız sanayi olan turizm alanında ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmek, kimyasalların insanlar, hayvanlar, çevre, su ve toprak üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, toprak verimliliğini doğal yöntemlerle uzun yıllar sağlamak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak enerji tasarrufu yapıp sağlıklı ürün ve nesiller yetiştirmektir.
Sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren Rani Çiftliği' nin, 2004 yılında şirket kurucusu ve yönetim kurulu başkanının adı ile kurmuş olduğu Fethi Yılmaz Sezer Turizm Anadolu Meslek Lisesi' nde Türkiye' nin dört bir yanından öğrenciler eğitim görmektedir.
Teorik eğitimlerini uygulamalı derslerle destekleyen okulun öğrencilerine, Sezer Group' a ait otellerde staj olanağı sağlanmakta, mezun olduklarında iş imkânlarına sahip olmaktadırlar. Ayrıca her türlü ihtiyacı Sezer Group tarafından karşılanan, önceliği kendi çalışanlarımızın üniversitede okuyan çocukları, şehit aile yakınları, bünyemizde askere giden personel olmak üzere toplam 100 kişiye burs verilmektedir.
Rani Çiftliği, gıda ve hizmet sektörüne getirdiği yenilikler dışında, geleceği şekillendirecek gençlerin eğitim hayatına katkı sağlamaktan da ayrı kıvanç duymaktadır. Ayrıca Rani Çiftliği 'nin cirosunun %1'i doğrudan eğitimle ilgili sosyal sorumluluk projelerine aktarılmaktadır.